Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон має оголосити план переведення в’язнів Гуантанамо до США – повідомлення


Адміністрація президента США Барака Обами, за повідомленнями американської преси й агентств, сьогодні має оприлюднити план переведення на територію Сполучених Штатів частини людей, які перебувають у центрі утримання для підозрюваних у тероризмі в американській військово-морській базі Гуантанамо на Кубі.

Як повідомляють газети й агентства, посилаючись на неназвані джерела, для цього Обама дав вказівки федеральному урядові викупити в штату Іллінойс мало використовувану в’язницю («виправний центр») у містечку Томпсон у сільській місцевості в цьому штаті.

За цими даними, після викупу в цій тюрмі мають утримувати переважно федеральних в’язнів, а також «обмежену кількість» в’язнів із Гуантанамо – за деякими повідомленнями, не більш як 100 з понад півтори тисячі, яких здатна прийняти в’язниця.

У центрі утримання на Гуантанамо, який президент США Барак Обама обіцяв був закрити в січні 2010 року, досі перебувають 215 затриманих. Раніше повідомляли, що 116 із них можуть бути відпущені, тільки що є проблеми з пошуком держав, згодних прийняти цих людей, яким загрожує переслідування в їхніх рідних країнах.

Обама ще в листопаді визнав, що США можуть не встигнути закрити в’язницю до запланованого терміну.
XS
SM
MD
LG