Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК визначила шість пар кандидатів на Президента для участі в теледебатах


Центральна виборча комісія визначила шість пар кандидатів на посаду Президента України для участі у телевізійних дебатах за державні кошти. Таке рішення, ухвалене на сьогоднішньому засіданні ЦВК, оприлюднив голова комісії Володимир Шаповал.

Перед початком жеребкування з визначення черговостi участi кандидатiв у дебатах Шаповал повiдомив, що станом на вечiр понедiлка до ЦВК подали заявки 14 кандидатiв. Проте перед початком жеребкування з’ясувалося, що таких заяв уже 13.

При цьому голова ЦВК не назвав прiзвищ Вiктора Ющенка, Юлiї Тимошенко, Володимира Литвина, Вiктора Януковича та Арсенія Яценюка.

За словами Шаповала, кожна пара кандидатів матиме 60 хвилин для проведення теледебатів. Якщо один із них відмовиться від участі у теледебатах, тоді іншому, з ким він мав брати участь, віддадуть 30 хвилин прямого ефіру для виступу. Одному кандидатові, який залишився без пари на дебатах, також буде надано півгодини для виступу.

Зокрема, 4 січня 2010 року в ефірі Першого національного телеканалу пройдуть теледебати між кандидатами на посаду Президента України Юрієм Костенком та Сергієм Тігіпком, 5 січня – між Анатолієм Гриценком та Олександром Пабатом, 11 січня – між Людмилою Супрун та Інною Богословською, 12 січня – між Олександром Морозом та Олегом Тягнибоком, 13 січня – між Петром Симоненком та Олегом Рябоконем, 15 січня – між Михайлом Бродським та Василем Противсіх. 14 січня пройде виступ Сергія Ратушняка.
XS
SM
MD
LG