Доступність посилання

ТОП новини

Потрібно боятися не адмінресурсу, а підкупу членів виборчих комісій – Магера


Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє, що «скептично» ставиться до можливості впливу адміністративного ресурсу під час виборів. Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Давайте розберемося, що ж таке влада. Влада – це Президент, парламент, Кабінет Міністрів. А в когось влада в органах місцевого самоврядування. Наприклад, у низці регіонів України в одних обласних радах мають представники Партії регіонів, в інших – блоку Тимошенко, ще в інших – «Нашої України» і так далі. Тобто виникає питання, хто ж влада», – сказав Магера.

За його словами, більш небезпечна ситуація виникає, коли членів виборчих комісій можуть намагатися підкупити. «Тут уже влада ні до чого. Тут уже є сильні фінансові можливості в багатьох кандидатів… Якщо ми намагаємось заговорювати проблему так званим адмінресурсом, то чомусь з поля зору випадає саме цей чинник, а саме підкуп членів виборчих комісій. Якщо ці факти мають місце, з ними треба боротись. Але не треба Центральну виборчу комісію залишати сам на сам із цією проблемою», – сказав представник ЦВК.

За його словами, якщо всі політики об’єднаються в цьому питанні, то «ніяких фальсифікацій не буде».
XS
SM
MD
LG