Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко називає «епізодами» непорозуміння між Україною та Росією


Виступаючи з лекцією про міжнародне становище України перед викладачами та студентами Київського інституту міжнародних відносин, Віктор Ющенко сказав: «Те, що ми не маємо російського посла, – це епізоди, і переконаний, що здоровий глузд тут переможе. І я десятки разів подавав, подаю і буду подавати руку російському керівництву – не хилячи голову, не зраджуючи принципи формування незалежної політики держави і даючи ще раз і ще раз шанс на розвиток нормальних відносин».

Він заявив, що Україна «повинна навчитися експлуатувати свою геополітику» i пам’ятати, що на сході розташована «велика держава Росія, де багато наших стратегічних інтересів».

«Це є наш стратегічний партнер, із сусідом завжди потрібно жити добре, і моя політика в цьому полягає, вона може не прийматися іншою стороною, але вона незмінна для того, щоб рано чи пізно завоювала серце тієї влади, яка її не приймає», – сказав Ющенко.

«Я переконаний, що ми маємо два народи, які мають велику спадщину, і ці відносини будуть розвиватися», – сказав Президент про українсько-російські відносини.

Ющенко зауважив, що ці відносини не можна було назвати простими й за попереднього керівництва країни.

Разом із тим він наголосив, що буде великою помилкою, якщо Україна не збагне, що на західному кордоні є не менш важливий стратегічний партнер України – Європейський Союз.

Президент зауважив, що Україна має використовувати кожну можливість для розвитку відносин із Європейським Союзом і що процес європейської і євроатлантичної інтеграції України повинен тривати.
XS
SM
MD
LG