Доступність посилання

ТОП новини

В Україні зникає «електоральна монополія»; 608 мільйонів гривень на грип чи на вибори? (Огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – В Україні більше немає «електоральної монополії», констатують соціологи. Поступово зникає традиційно тверда територіальна «прив’язка» кандидатів, як це було, скажімо, у 2004 році. Як інформує газета «День», Віктор Янукович втрачає однозначну підтримку на Донбасі, натомість на Заході з’являються прихильники Партії регіонів. Зникає відчуженість областей. Однак, на думку експерта видання, тут є певна загроза, бо об’єднання відбувається на основі «попсового маскульту», і замість громадянського об’єднання відбувається гуртування натовпу, тому дуже важливо зберегти золоту середину громадянського примирення, а не ставати «пліч-о-пліч» навколо вождя. Заголовок статті – «У тилу конкурента».

Віктор Ющенко таки підписав закон про надання 608 мільйонів гривень на боротьбу з епідемією грипу. Вирішальним аргументом для цього стало те, що гроші не будуть надруковані – їх візьмуть із позапланових прибутків Нацбанку. На що ж розраховував Президент, надаючи допомогу Юлії Тимошенко? Як пояснює в газеті «Сегодня» радник голови Секретаріату Президента Вадим Карасьов, «у прем’єра буде надто мало часу, щоб використати на вибори ці кошти. І, в будь-якому разі, це не ті гроші, якими вона зможе залатати свої дірки». Стаття називається «608 мільйонів на грип. Чи на вибори?»

«Чим ближче до виборів, тим більше за Ющенка» – у статті під таким заголовком газета «Україна молода» стверджує, що лідером симпатій тернопільського електорату залишається чинний Президент, рівень популярності якого в області зріс учетверо. «Із одного боку це свідчить про ефективність передвиборної кампанії Ющенка, з іншого – про повернення до Президента його традиційних виборців, які бачать тільки в ньому гаранта проукраїнської позиції», – наголошує видання.

Тепер українські банки можуть видавати громадянам кредити в іноземній валюті лише для оплати лікування або освіти за кордоном. Новий закон вніс цілу низку змін у порядок надання й обслуговування позик. Роз’яснити положення закону, що стосуються кредитування фізичних осіб, газета «Факти» попросила у його автора, секретаря парламентського Комітету з фінансів і банківської діяльності Юрія Полунєєва. Його відповіді подані у рубриці «Не зайве знати».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG