Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: в Києвi працює мiжнародна група, що розслідує затримання в Таїландi Іл-76


У Києвi працює мiжнародна спецiальна група iз розслiдування всiх обставин, пов’язаних iз затриманням у Таїландi лiтака зi зброєю, заявляє голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

«Ми i далi знаходитимемо органiзаторiв i тих, хто планував маршрут саме в обхiд Росiї, i саме чомусь iз дозаправкою в Українi», – повідомив голова СБУ.

Вiдповiдаючи на запитання, чи вiдомi СБУ особи з iноземних спецорганiв i зарубiжних компанiй, якi були задiянi в цiй операцiї, i «ранiше засвiтилися у нелегальних постачаннях озброєнь», Наливайченко сказав: «Вiдомi, але давайте розслiдуватимемо. Нам вiдомi люди, зокрема i за кордоном, якi це планували, але зараз це робота мiжнародної групи».

Як ранiше повiдомила низка ЗМI з посиланням на агентство новин Таїланду, екiпаж Iл-76, що перевозив майже 40 тонн зброї, затримали 12 грудня пiсля огляду в аеропорту Бангкока. На борту лiтака виявили ручнi гранатомети, переноснi зенiтно-ракетнi комплекси.

Командир екiпажу на допитi в полiцiї повiдомив, що лiтак нібито вилетiв з України i завантажив зброю в Пiвнiчнiй Кореї. Пiсля дозаправлень у Таїландi та Шрi-Ланцi лiтак мав прибути до України.

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко заявив, що літак не має відношення до України і що українські компетентні органи готові надати допомогу в розслідуванні справи про затримання Іл-76.
XS
SM
MD
LG