Доступність посилання

ТОП новини

Українці стали біднішими? Україна повинна реагувати на випади Р.Кадирова? (Огляд преси)


Київ – Добігає кінця 2009 рік – складний, кризовий, проблемний. Яким він залишиться в пам’яті, які його проблеми і здобутки Україна нестиме у рік майбутній? Відповіді на ці питання шукали журналісти тижневика «Україна Бізнес Ревю». Видання стверджує, що за минулий рік українці стали найбіднішим народом Європи: країна опустилась на останнє місце із зарплат в доларовому еквіваленті. Причини – у різкому падінні курсу гривні і в «заморожуванні» зарплат. Однак журналісти переконані, що ситуація наступного року зміниться на краще.

Чи поставить Кремль на місце чеченського президента, котрий закликав атакувати Україну? – запитує газета «День». Йдеться про інтерв’ю Рамзана Кадирова одному із західних видань, в якому він закликав Росію покінчити з Україною та Грузією, які, на його думку, є агентами впливу Заходу. Експерт «Дня» вважає, що не слід надавати особливого значення словам Кадирова. Позаяк він періодично робить заяви, мета яких показати, що він є політик більшого масштабу, ніж регіональний, і тому готовий братися за наведення ладу не лише на усьому Північному Кавказі, але й на суміжних територіях.

«Кадиров - постать, яка не заслуговує на увагу», - переконаний також експерт «Газети по-українськи». Тому «Україна має промовчати. А на рівні міжнародних організацій повинна зробити ремарку, скажімо, на парламентській асамблеї Ради Європи».

В цьому ж числі «Газета по-українськи» стверджує, що українці цілком закономірно розчарувалися в президентові, проте готові при цьому голосувати за політиків нічим не кращих від нього. Видання наголошує, що суспільство справедливо виставляє претензії до Ющенка. Проте водночас українці повинн за результатами цих п’яти років запитати й себе: чому альтернативою чинному президенту є ще гірші політики? Заголовок статті «Пішла від нас Україна».

Іншомовне слово «рейдерство» увійшло у вітчизняний лексикон років десять тому, а нині знані українські юристи вже наполегливо радять зафіксувати його в Кримінальному кодексі. Як пише газета «Голос України», недружніх атак, зазвичай, зазнають найбільш успішні і прибуткові підприємства. Та останнім часом жертвами ласих до чужого добра «інтелектуалів» все частіше стають не підприємці, а представники громадських організацій. А це - ще одна небезпечна тенденція, наголошується в статті «Як полюють на мисливців».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG