Доступність посилання

ТОП новини

Мiлiцiя виявила пiдробленi дипломи ще в трьох чиновникiв – Луценко


ГУБОЗ Міністерства внутрішніх справ виявило ще три факти пiдробки дипломiв про вищу освiту окремими посадовими особами. Наразi перевiрки тривають, заявив мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко.

За його словами, для встановлення походження дипломiв чиновникiв органи внутрiшнiх справ передали до Мiнiстерства освiти та науки 3,5 тисяч запитів.

У результатi за фактом пiдроблення дипломiв порушили три кримiнальних справи – про походження диплома керівника одного з управлiнь Сiмферопольської мiськради, отримання диплома про вищу освiту одним iз заступникiв голови Каланчацької райради Херсонської областi та керівника одного з управлiнь Днiпровської райдержадмiнiстрацiї Києва.

Крiм того, ще за 10 фактам здiйснюється перевiрка, за наслiдками якої, як повiдомив Луценко, вирiшуватиметься питання про порушення чи не порушення кримiнальної справи.

«Щодо пана Кислинського, слiдство триває. Ми хочемо встановити коло осiб, якi сприяли пановi Кислинському в незаконному отриманнi диплома, високої посади та отримувати достатньо високу винагороду у виглядi заробiтної плати, яка, як ви здогадуєтеся, обчислюється досить серйозними сумами», – наголосив Луценко.

4 листопада МВС порушила кримiнальну справу стосовно екс-заступника глави СБУ Андрiя Кислинського за пiдозрою в пiдробцi диплома про вищу освiту.
XS
SM
MD
LG