Доступність посилання

ТОП новини

Росія вже не бачить проблем із транзитом нафти через Україну


Проблем із постачанням нафти з Росії до країн Європи через територію України через пропоновані Києвом додаткові умови транзиту, як виглядає, не буде, заявив сьогодні вранці віце-прем’єр-міністр Росії Ігор Сєчин.

За його словами, на переговорах про ці нові умови Україна стала «гнучкіше сприймати» пропозиції Росії.

«Діалог іде, і жодних проблем ми не бачимо для наших споживачів», – сказав Сєчин журналістам, перебуваючи у Владивостоку на російському Далекому Сході.

Навіть якщо сторони до 1 січня не домовляться про нові умови контрактів, це не відобразиться на постачанні нафти європейським споживачам, запевнив він і додав, що про це вже повідомили Словаччину, Угорщину й Чехію, які отримують російську нафту південною гілкою нафтогону «Дружба» через Україну.

Україна, сказав російський віце-прем’єр, запропонувала збільшити тарифи на транзит нафти і змінити ще низку положень чинних контрактів, зокрема, скоротити термін виходу з домовленостей при зменшенні обсягів транзиту до 30 днів, тоді як Росія наполягає на 60 днях.

Він додав, що після початку переговорів із Україною Росія, як передбачають домовленості з Євросоюзом, повідомила про це Єврокомісію.
XS
SM
MD
LG