Доступність посилання

ТОП новини

Моряків із «Аріани» зустрічають в Україні


Київ – Одеса – 6 січня український екіпаж визволеного з полону сомалійських піратів судна «Аріана» має повернутися до України, в аеропорт Одеси. Суховантаж із командою з 24 українськими моряками на борту був захоплений у травні у 250 милях на південний захід від Сейшельських островів в Індійському океані. Викуп піратам сплатили 10 грудня. Після цього «Аріану» звільнили. Як український екіпаж зустрічатимуть на Батьківщині, Радіо Свобода запитало у матері корабельного кухаря «Аріани» Лариси Салинської, Валентини.

– Пані Валентино, ваша дочка вільна, і 6 січня ви її побачите. Що ви зараз відчуваєте?

– Чекаємо. Моряків оглянули лікарі, і вони перебувають у готелі. Скоро сідають на літак і 6 січня прибувають до Одеси.

– Після визволення з полону ви мали змогу вільно говорити з ними телефоном. Чому екіпаж так довго добирається до України?

– Не було пального, воно дуже довго до них йшло. А потім моряки ішли на кораблі проти течії. А він старий, обріс мушлями за час полону, та ще й поламаний. Сомалійці, коли залишали його, усе, що змогли, повідкручували.

– Як родичі моряків зустрічатимуть екіпаж?

– Що будемо робити? Зустрічати – з квітами. З усмішками. Як співають у пісні, це наш день перемоги, буде радість – зі сльозами на очах.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG