Доступність посилання

ТОП новини

США допоможуть фінансово Молдові


Сполучені Штати нададуть Молдові безоплатну фінансову допомогу в розмірі 262 мільйонів доларів на реконструкцію доріг та іригацію, – повідомляє агентство «Ройтерз», посилаючись на радника прем’єр-міністра Ігора Волніцкого.

Західні донори і Міжнародний валютний фонд обіцяють новому прозахідному урядові Молдови, яка потерпіла від економічної кризи, понад півтора мільярда доларів.

За інформацією Ігора Волніцкого, 262 мільйони доларів надасть американська урядова корпорація Millennium Challenge Corporation («Виклики тисячоліття») в рамках програми допомоги для бідних країн.

«Угоду про це підпишуть прем’єр-міністр Молдови Влад Філат і держсекретар США Гілларі Клинтон під час візиту до Вашингтона молдовської урядової делегації з 19 по 23 січня», – сказав Волніцкій.

Усі кошти Молдова отримає протягом п’яти років. При цьому більша частка коштів виділяється на реконструкцію доріг, а решта – на встановлення систем іригації та підтримку сільгоспвиробників.

Раніше корпорація «Виклики тисячоліття» виділила Молдові ґрант у розмірі 24,7 мільйонів доларів для боротьби з корупцією.
XS
SM
MD
LG