Доступність посилання

ТОП новини

Перший заступник голови ВАСУ отримав нову печатку суду – Онопенко


Перший заступник голови Вищого адміністративного суду Микола Сірош отримав нову печатку суду i лише ця печатка легiтимна, стверджує голова Верховного Суду України Василь Онопенко.

«Печатку виготовлено Миколi Васильовичу Сiрошу. Вона у нього є – вiн її зберiгає в сейфi», – заявив Онопенко.

За його словами, в судi наразi двi печатки, i та, яка є в Олександра Пасенюка, який вважає себе головою ВАСУ, не може використовуватися. «Нехай Пасенюк балується з нею», – сказав голова Верховного Суду, додавши при цьому, що за незаконне використання гербової печатки Пасенюка слiд притягти до кримiнальної вiдповiдальностi.

Цього місяця в оголошеннi, розмiщеному в газетi «Урядовий кур’єр», зазначалося про втрату гербової печатки ВАСУ. Оголошення пiдписав Сiрош, посада якого в газетi вказана як виконувач обов’язкiв голови ВАСУ.

Пiзнiше керівник ВАСУ Олександр Пасенюк спростував iнформацiю про втрату гербової печатки суду.

21 грудня закiнчився п’ятирiчний термiн повноважень Пасенюка на посадi голови ВАСУ. Конференцiя суддiв адмiнiстративних судiв України, що вiдбулася минулого місяця, доручила Пасенюку виконувати обов’язки голови ВАСУ до призначення нового керiвника.

А перший заступник голови ВАСУ Сiрош видав службове розпорядження, в якому призначив себе виконувачем обов’язкiв голови суду у зв’язку iз завершенням термiну повноважень Пасенюка.

Вiднедавна Вищий адмiнiстративний суд України – єдиний орган, уповноважений розглядати «виборнi справи», зокрема оскарження результатiв голосування.
XS
SM
MD
LG