Доступність посилання

ТОП новини

Доля трьох українців у Гаїті не відома


Столиця Гаїті Порт-о-Пренс найбільше постраждала від руйнівного землетрусу
Столиця Гаїті Порт-о-Пренс найбільше постраждала від руйнівного землетрусу

У Гаїті, постраждалому від руйнівного землетрусу, тривають рятувальні роботи. МЗС України шукає трьох українців, які напередодні землетрусу поїхали до Гаїті. Загальну кількість жертв землетрусу в країні оцінюють у 50 тисяч людей

Міністерство закордонних справ вживає заходів із розшуку трьох громадян України, які напередодні землетрусу відбули до Гаїті у службових справах. Про це повідомили у прес-службі МЗС, зазначивши, що ця робота проводиться у зв’язку зі зверненнями родичів трьох українських фахівців.

Так, Посольство України у США встановило контакт із місією Організації Червоного Хреста у штаті Вірджинія. З’ясувалося, що в даний час серед осіб, які мали при собі документи і були доставлені місією Червоного Хреста в Гаїті до лікарні, станом на 14 січня громадяни України відсутні.

Українські дипломати передали місії Організації Червоного Хреста дані про цих українців і домовилися, що в разі отримання місією Червоного Хреста на Гаїті будь-якої інформації щодо вказаних осіб, її негайно передадуть посольству України.

Загальну кількість жертв землетрусу на Гаїті оцінюють у 50 тисяч людей.

Україна приєднується до міжнародних зусиль допомоги постраждалим в Гаїті

Міністерство охорони здоров’я України готове направити до Гаїті мобільний госпіталь і надати фахову медичну допомогу постраждалим внаслідок землетрусу.

Як повідомили у прес-службі МОЗ, про це йшлося на оперативній нараді з керівництвом Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги й медицини катастроф, яку провів міністр охорони здоров’я Василь Князевич.

Наразі визначаються обсяги необхідної кадрової й медикаментозної допомоги.

Раніше прес-служба українського МЗС повідомила, що Організація Об’єднаних Націй зацікавлена в тому, щоб Україна направила рятувальні загони й мобільні госпіталі для допомоги потерпілим від землетрусу на Гаїті. Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів невідкладно забезпечити надання гуманітарної допомоги країні, що постраждала від землетрусу.

Близько 30 країн світу направили на Гаїті своїх рятувальників, обладнання й медикаменти.

Президент США Барак Обама оголосив про розгортання однієї з найбільших рятувальних операцій у сучасній історії. На початковому етапі цих заходів адміністрація Сполучених Штатів виділила для допомоги населенню Гаїті 100 мільйонів доларів.

За повідомленнями, загальна кількість жертв землетрусу сягає 50 тисяч осіб. ООН підтвердила, що під час 7-бального землетрусу 12 січня загинули 36 її працівників.

За повідомленнями, дуже складною залишається ситуація у столиці країни Порт-о-Пренсі, яка найбільше постраждала від руйнівного землетрусу.

Люди, за свідченнями очевидців, висловлюють своє обурення тим, що після стихії минуло вже кілька днів, а місцева влада й досі не зуміла скоординувати свої дії у рятуванні людей, що залишаються під завалами, та наданні допомоги постраждалим.

Із усього світу на Гаїті надходить допомога, проте рятувальників і техніки в районі лиха поки що недостатньо. У країні очікують кількох тисяч американських вояків, які будуть задіяні у рятувальних роботах та слідкуватимуть за дотриманням порядку.

США, Франція та низка інших держав домовились провести міжнародну конференцію з надання допомоги Гаїті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG