Доступність посилання

ТОП новини

Робота Національного екзит-полу триває в нормальному режимі – соціологи


Робота Національного екзит-полу почалася вчасно і проходить в нормальному режимі. Про це Радіо Свобода повідомила заступник директора Київського міжнародного інституту соціології – координатор Національного екзит-полу Наталія Харченко.

За її словами, екзит-пол охоплює 240 дільниць у всіх куточках України.

«Всі ці дільниці запрацювали вчасно. Нам повідомили лише про кілька ускладнень, спричинених негодою, точніше, подекуди важко було добратися до сіл», – заявила Харченко.

За її словами, до опитування упродовж дня долучили 500 респондентів; лише у Луганський області працівники Національного екзит-полу змінили дільницю. Причиною став активний супротив однієї громадянки, яка заважала працювати інтерв’юєрам та закликала виборців не брати участі в опитуванні.

Ще на одній дільниці, за словами координатора, незначною перешкодою в перебігу опитування стала некоректна поведінка помічника одного із кандидатів на посаду Президента: «Чоловік вимагав, щоб робота екзит-полу проходила під його контролем. Втім конфлікт був урегульований і робота екзит-полу продовжилася» , – каже Наталія Харченко.

Найбільшою проблемою, за словами експертів Національного екзит-полу, є невисока активність виборців, наголосила Наталія Харченко.

Екзит-пол проводить Національний консорціум «Екзит-пол-2010» у складі Київського міжнародного інституту соціології, Центру політичних та економічних досліджень імені Разумкова та Центру «Демократичні ініціативи».
XS
SM
MD
LG