Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: гарантую проведення демократичного другого туру виборів


Президент Віктор Ющенко заявляє, що приймає результати першого туру президентських виборів 17 січня. «Найголовніше – вибори пройшли вільно, демократично, законно», – зазначив глава держави в заяві щодо результатів голосування в першому турі президентських виборів.

За словами Президента, він докладе зусиль для того, щоб і другий тур виборів пройшов чесно. «Як Президент України я залишаюсь гарантом дотримання Конституції та докладу всіх зусиль, щоб другий тур виборів відбувся вільно, законно і демократично», – сказав Ющенко.

Він також закликав до толерантності і зваженості кандидатів на посаду Президента. «Перед вами стоїть завдання гідно провести підготовку до другого туру і з такою ж гідністю прийняти результати волевиявлення виборців», – сказав Президент.

Він подякував виборцям, які проголосували за нього: «Ваш голос відданий на користь європейського й демократичного вибору України». Водночас, за словами Ющенка, він не має «морального права» піти з політики. «Я виконав свої демократичні зобов’язання на посаді Президента України, але зобов’язання національні і державні не дають мені морального права полишити політичне життя України», – заявив глава держави.

Щодо другого туру виборів Президента, то, за словами Ющенка, він буде «дуже складний». «Його складність у тому, що Україна має вільні вибори, і водночас не має належного вибору… Висловлюючи думку як громадянин України, не бачу принципової різниці між обома претендентами», – сказав Президент.

За даними опрацювання 100 відсотків електронних протоколів дільничних виборчих комісій, Віктор Ющенко набрав 5,45 відсотка голосів виборців, зайнявши п’яте місце.

********
Вибори парламенту відбудуться найближчим часом – Ющенко

Президент України також заявив, що переконаний у проведенні позачергових виборів Верховної Ради найближчим часом.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками громадського об’єднання «Українська народна рада».

Глава держави закликав інтелігенцію і надалі проводити роботу з популяризації національних ідей і європейського вибору. «Я не тільки це (тему національної ідеї) пов’язую з другим туром виборів, але я більше це пов’язую з парламентськими виборами, які будуть невід’ємною частиною у найближчі місяці», – сказав Президент.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG