Доступність посилання

ТОП новини

Росія втратила статус великої наукової держави – доповідь Thomson Reuters


Політична нестабільність, «витік мізків» та відсутність інтересу до науки перетворили Росію з передової країни, яка першою запустила в космос супутник, в пересічну в науковому плані державу, мовиться в опублікованій у вівторок доповіді компанії Thomson Reuters.

Автори доповіді вказали на різке зменшення в Росії кількості наукових досліджень практично у всіх царинах, що свідчить про втрату колишнього впливу не тільки в науці як такій, а й у наукомістких секторах економіки, зокрема, в атомній енергетиці.

«У Росії проблема з дослідницькою базою, і вирішення її поки що не передбачається», – мовиться в доповіді.

«У той час як інші країни підвищили обсяг наукових досліджень, Росія ледь підтримувала колишній рівень, а в таких галузях, як фізика і космос, в яких вона здавна лідирувала, навіть втратила позиції», – сказав Джонатан Адамс, директор Thomson Reuters з питань науки .

Адамс відстежує наукові публікації, користуючись базою даної Thomson Reuters

У жовтні понад 170 російських вчених, які залишили батьківщину, поставили свої підписи під листом до президента Російської Федерації Дмитра Медведєва і прем’єр-міністра Володимира Путіна, в якому йшлося про «катастрофічну ситуацію з фундаментальною наукою».
XS
SM
MD
LG