Доступність посилання

ТОП новини

Лубківський: стадіони у Києві та Львові можуть повернути у зону найвищого ризику


Проекти спорудження стадіонів до Євро-2012 у Києві та Львові можуть знову «повернутися у зону найвищого ризику», якщо їх фінансування не стане системним та безперебійним. Про це заявив керівник місцевого організаційного комітету Євро-2012, директор турніру в Україні Маркіян Лубківський.

За його словами, в контексті підготовки країни до чемпіонату наразі найбільше занепокоєння викликають часті затримки з фінансуванням проектів. Відповідно, це суттєво гальмує процес зведення об’єктів інфраструктури, необхідної для проведення такого масштабного заходу.

Як заявив Лубківський, нині найскладніша ситуація у Львові. Найближчими днями необхідно усунути непорозуміння між замовником та генпідрядником робіт, наголосив Лубківський. Інакше, на думку експертів УЄФА, львівський проект буде неможливо реалізувати вчасно, сказав директор турніру в Україні.

Що стосується НСК «Олімпійський», то роботи на цьому об’єкті виконуються прийнятними темпами, хоча й спостерігається кількатижневе відставання за кількома напрямками роботи.

Тим часом, команда підготовки харківського стадіону належним чином запроваджує всі необхідні зміни, яких вимагають експерти УЄФА, сказав Лубківський.

Директор турніру в Україні нагадав, що 4-5 лютого Донецьк, Львів та Харків відвідає делегація найвищого керівництва УЄФА на чолі з президентом Мішелем Платіні. Гості на місцях оглянуть аеропорти та стадіони, ознайомляться з презентацією майбутніх господарів матчів Євро-2012.
XS
SM
MD
LG