Доступність посилання

ТОП новини

Що споріднює штаби Юлії Тимошенко та Віктора Януковича? Яка команда політиків може об’єднати Україну? (Огляд преси)


Київ – Ющенко лишає по собі державу, де люди перестали судомно боятися тих, хто стереже їхній спокій, стверджує дописувач газети «Україна молода». У країні зникла атмосфера тотального страху. Основна ставка Віктора Ющенка була зроблена не на перетягування владних повноважень, а на виграш усієї країни. Нехай цей виграш зараз і «не монетизований». Водночас, як наголошує далі автор статті, штаби Юлії Тимошенко і Віктора Януковича споріднює велика демагогічна гра на публіку на тлі незрозумілої політичної та економічної програми .

Юлія Тимошенко і Сергій Тігіпко в одній команді можуть об’єднати країну і переконати тих, хто не визначився, переконує газета «Вечірні вісті». Адже Тігіпко реформатор, трохи романтик і банкір. Чи спроможний він вплинути на політичний простір України? Які у Тігіпка шанси щось реально змінити? Про це газетярі розмірковують у статті «А це шанс. Для виборця».

В останні десятиліття розгорнувся потужний світовий процес, який із легкої руки американського соціолога Р.Робертсона дістав назву «глобалізація». В цей час почала швидко розвиватися інноваційна складова економіки. В результаті перше місце в ХХІ столітті посіла постіндустріальна соціально-економічна система, заснована на знаннях. Але наскільки глобалізаційні виклики загрожують національній самоідентичності? Про розмірковує дописувач газети «День» у статті «Тест на виживання».

Банки продовжують зазнавати збитків. Їхнім головним болем, як стверджує газета «Вечірній Київ», є не грабіжники, а власні службовці. Зловживаючи службовим становищем і довірою громадян, за допомогою шахрайських схем банківські службовці завдають банкам куди більших збитків, ніж грабіжники. Це явище стало масовим, й інформацію про грабежі несумлінних співробітників просто неможливо приховати. Докладніше про це розповідається в статті «Головна загроза для банків – власні службовці».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG