Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура спростовує звинувачення Луценка в бездiяльностi під час виборів


Генеральна прокуратура спростовує заяви колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який звинуватив це відомство в тому, що воно не діяло й не реагувало на порушення під час другого туру виборів Президента.

«Його заяви, які мають суто політичний характер, свідчать про заклики до здійснення не властивих органам внутрішніх справ повноважень, покладених на них законом «Про міліцію». Сьогодні керівництву МВС варто зосередити свою діяльність на проблемах, які пов’язані з попередженням і боротьбою зі злочинністю», – сказано в заяві.

У заяві також зазначається, що насправді в органи прокуратури надійшло 866 заяв і повідомлень про злочини, пов’язаних із проведенням виборів Президента. За результатами їх розгляду ухвалена 561 постанова про вiдмову в порушеннi кримiнальної справи, 83 заяви направили за належнiстю до органiв внутрiшнiх справ, 18 заяв приєднали до матерiалiв перевiрок та справ, за 162 заявами перевiрки тривають i порушені 42 кримiнальнi справи, повідомляє прокуратура.

У Генпрокуратурi запевнили, що пiд час президентських виборiв органи прокуратури вживали всiх заходiв для забезпечення законностi голосування, пiдрахунку голосiв, оприлюднення результатiв. Також у заявi наголошено на тому, що органи прокуратури залишилися при цьому поза полiтикою.

12 лютого Юрій Луценко звинуватив органи прокуратури в нереагуваннi на факти фальсифiкацiї пiд час другого туру президентських виборiв.
XS
SM
MD
LG