Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ вимагатиме публічного розгляду позову про оскарження результатів виборів


Штаб Юлiї Тимошенко оскаржить рiшення Центральної виборчої комiсiї України за пiдсумками президентських виборiв у вiвторок, а також вимагатиме публiчного розгляду справи, заявляє керiвник штабу Олександр Турчинов.

«Годину тому ми змогли отримати протокол (про оголошення Вiктора Януковича Президентом України) ЦВК, який учора було озвучено по телебаченню… Як i було заявлено Юлiєю Володимирiвною Тимошенко, ми готуємо на пiдставi цього протоколу позов до ВАСУ, який завтра буде передано», – сказав Турчинов.

За його словами, планується направити клопотання, щоб розгляд вiдбувався в прямому ефiрi. «Ми сподiваємося, що ВАСУ обов’язково задовольнить це клопотання», – наголосив Турчинов.

Сторона Тимошенко, як повідомив Турчинов, готує велику кількість відеоматеріалів, які підтвердять фальсифікації на виборчих дільницях.
Крім цього, керівник штабу Тимошенко заявив, що до участі в процесі буде залучена велика кількість свідків. «І багато інших позицій, фактів і документів, які, ми вважаємо, доведуть суду те, що результати виборів були сфальсифіковані на користь Віктора Януковича», – сказав Турчинов.

За його словами, позов у суді будуть представляти сама Тимошенко, екс-президент Леонід Кравчук, лідер партії «Народний рух України», депутат Верховної Ради від фракції НУНС Борис Тарасюк, депутати від БЮТ Андрій Портнов, Володимир Пилипенко, Сергій Соболєв і Андрій Сенченко.

14 лютого Центральна виборча комісія визнала лідера Партії регіонів Віктора Януковича Президентом за підсумками виборів.
XS
SM
MD
LG