Доступність посилання

ТОП новини

Британія очікує співпраці з Ізраїлем у справі з убивством і підробленими паспортами


Міністр закордонних справ Великої Британії Дейвід Мілібанд заявив у четвер, що його країна очікує від Ізраїлю «повної співпраці» в розслідуванні того, яким чином підозрювані вбивці чільного палестинського бойовика користувалися підробленими британськими паспортами.

Раніше цього ж дня Велика Британія, а також Ірландія, підроблені паспорти якої теж використовували ймовірні вбивці, викликали послів Ізраїлю в Лондоні і Дубліні для пояснень.

Так само в четвер міжнародна поліційна організація «Інтерпол» оголосила повідомлення про розшук і необхідність затримання з метою екстрадиції 11 осіб, підозрюваних у співучасті в убивстві одного з чільних командирів палестинського войовничого антиізраїльського руху «Хамас» Мохаммеда аль-Мабхуха в Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах минулого місяця.

Існують спекуляції, що вбивство могла організувати ізраїльська спецслужба, відома як «Моссад».

Головнокомандувач поліції Дубаю генерал-лейтенант Дахі Хальфан Тамім заявив у четвер, що «на 99 відсотків» упевнений у причетності «Моссаду» до цього вбивства.

Ізраїль наголошує, що жодних доказів такої причетності немає.

Дубайська поліція раніше оприлюднила паспортні дані 11 осіб, яких вона підозрює в убивстві. Вони мали паспорти Великої Британії, Ірландії, Німеччини і Франції. Принаймні частина з цих паспортів, як уже встановлено, були підроблені. Деякі з них при цьому були на імена реальних людей, але з підміненими фотографіями.
XS
SM
MD
LG