Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція хоче консультацій з Литвином щодо підтвердження свого існування


Рада коаліції вирішила провести консультації з головою парламенту Володимиром Литвином і головним юридичним управлінням Верховної Ради щодо документів, які необхідно надати для підтвердження існування коаліції.

Про це заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко, коментуючи підсумки засідання ради коаліції фракцій БЮТ, «Нашої України – Народної самооборони» і Блоку Литвина.

За його словами, рада коаліції доручила невідкладно провести такі консультації з Литвином депутатові НУНС Романові Зваричу.

«Він вимагав, щоб ми подали документи. Для того, щоб наше розуміння було однаковим, для цього було ухвалено рішення провести відповідну консультацію з Головою Верховної Ради України», – заявив Зварич.

Він наголосив, що після консультацій щодо необхідних документів, передбачених статтею 61 регламенту парламенту, їх подадуть спікерові.

Також, за словами Зварича, Конституція встановлює, що коаліція формується фракціями, до складу яких входить більшість депутатів парламенту. А це, як заявив депутат, може означати, що фракції, які входять у коаліцію, мають подати списки депутатів від фракцій без надання підписів їхніх депутатів під такою угодою.

17 лютого Литвин попросив коаліцію протягом 10 днів надати йому і регламентному комітетові Верховної Ради документи, які б підтверджували її існування. За словами спікера, 17 лютого опублікований закон про регламент Верховної Ради, що передбачає необхідність надання фракціями разом з коаліційною угодою списків з особистими підписами депутатів, які входять у коаліцію. У БЮТ відповіли, що ця вимога суперечить Конституції, бо закон про регламент не має зворотної дії і вперше запроваджена ним вимога про особисті підписи депутатів не може бути застосована до порядку створення в минулому нинішньої коаліції.
XS
SM
MD
LG