Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: засiдання парламенту в середу не буде


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пiдтверджує, що позачергове засiдання парламенту в середу, 24 лютого, не вiдбудеться. Про це спікер сказав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Є низка обставин, якi свiдчать про те, що ця iнiцiатива (БЮТ)... вкладається в якийсь план дiй, приурочений до iнавгурацiї Президента України, i готувалася вона в поспiху», – сказав Литвин.

Голова парламенту нагадав, що iнiцiативу проведення позачергового засiдання мають пiдтримати не менше нiж 150 народних депутатiв.

Крiм того, згiдно з регламентом Верховної Ради, iнiцiатори мають аргументувати його необхiднiсть, а також пiдготувати проекти документiв, якi розглядатимуться на позачерговому засiданнi парламенту.

За словами Литвина, фракцiя БЮТ не внесла проекту постанови про вiдповiдальнiсть Кабiнету Мiнiстрiв, хоча саме такий порядок денний мала намiр запропонувати на позачергове засiдання Верховної Ради в середу.

Спiкер заявив, що представники БЮТ послалися на те, що фракцiя Партiї регiонiв уже зареєструвала такий проект постанови. Проте, за його словами, проект постанови регiоналiв повернули до фракцiї «для оформлення в установленому порядку». «Вiдповiдно, немає пiдготовлених i належним чином оформлених цих питань для проведення позачергового засiдання», – наголосив Литвин.

Спiкер також повiдомив, що, згiдно з регламентом Верховної Ради, фракцiї БЮТ необхiдно зiбрати два списки з пiдписами 150 депутатiв – про скликання позачергового засiдання та пiд проектом постанови про недовiру Кабiнету Мiнiстрiв.

Крiм того, Литвин повiдомив, що сьогоднi вранцi отримав заяву депутата вiд БЮТ Вiталiя Барвiненка, який стверджує, що не пiдписувався на документах, пов’язаних зi скликанням позачергової сесiї Верховної Ради.

«Таким чином, 149 депутатiв пiдписалися пiд вимогою проведення позачергового засiдання», – сказав спiкер, додавши, що сьогоднi до 13:00 фракцiя БЮТ так i не оформила належним чином iнiцiативу про скликання позачергового засiдання Верховної Ради в середу.

БЮТ ініціював скликання позачергового засідання парламенту 24 лютого для розгляду відповідальності Кабміну.
XS
SM
MD
LG