Доступність посилання

ТОП новини

Перші кроки Януковича становлять загрозу національній безпеці – Гриценко


«Після виборів Віктор Янукович уже здійснив кілька кроків, спрямованих не на об’єднання, а на розкол українського суспільства», – мовиться у заяві голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолія Гриценка.

Серед таких кроків, на його думку, перше звернення до народу України не державною, українською, а російською мовою; перші телевізійні інтерв’ю новообраного глави української держави не українським, а зарубіжним телеканалам.

«У своїх перших телевізійних інтерв’ю Янукович знову акцентував увагу на проблемних питаннях, що роз’єднують українське суспільство. Це статус державної для російської мови, продовження терміну перебування на території України Чорноморського флоту Росії, утворення газотранспортного консорціуму на основі вітчизняної ГТС», – заявив Гриценко.

Він також наголосив, що новообраний Президент України не заперечив інформацію Прем’єр-міністра, лідера БЮТ Юлії Тимошенко, що він уже домовився з керівництвом Росії про приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

На переконання Гриценка, безпрецедентним останнім кроком Президента стало запрошення до Києва патріарха Московського і всієї Русі Кирила, який зранку в день інавгурації проведе урочистий молебень у Києво-Печерській Лаврі з нагоди вступу Януковича на посаду Президента України.

«Якщо називати речі своїми іменами, то йдеться про небезпечну за своїми наслідками загрозу національній безпеці України і загрозу втрати суверенітету Української держави. Чи розуміє це Янукович, який згідно з Конституцією мав би гарантувати національну безпеку і суверенітет України, спокій в українському суспільстві? Очевидно, що ні. Так само очевидно, що в команді нового Президента не знайшлося людей, які би могли йому це пояснити», – підкреслив Гриценко.
XS
SM
MD
LG