Доступність посилання

ТОП новини

Янукович таки їде до Брюсселя раніше, ніж до Москви


Лідер Партії регіонів Віктор Янукович дійсно відвідає Брюссель уже наступного понеділка після його завтрашньої інавгурації на Президента України, підтвердив заступник голови Партії регіонів Сергій Льовочкін в інтерв’ю британському щоденникові The Financial Times.

За його словами, це буде перший закордонний візит Януковича як Президента, і він підтвердить відданість нового Президента європейському виборові України.

Льовочкіна, що є заступником Януковича на чолі Партії регіонів і заступником голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді, газета назвала чільним кандидатом на голову апарату нового Президента.

Перше підтвердження з Києва, далеко не перше з Брюсселя

Учора візит Януковича до Брюсселя 1 березня назвали вже узгодженим кілька представників Євросоюзу.

Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу оголосив учора ввечері, що наступного понеділка прийматиме у Брюсселі новообраного Президента України Віктора Януковича.

Про конкретний план зустрітися з Віктором Януковичем у Брюсселі 1 березня говорив і президент Європейського парламенту Єжи Бузек.

Також запланована його зустріч із президентом Європейської ради Германом Ван Ромпеєм і узгоджувалася зустріч із верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон, повідомляли вчора дипломатичні кола в ЄС.

Сигнал Європі чи Москві?

При цьому урядовці ЄС говорять, що прибуття Януковича з його першим закордонним візитом як Президента до Брюсселя перед його візитом до Москви має стати «чітким сигналом Європі».

А міністр європейських справ Франції П’єр Лелуш сказав, коментуючи повідомлення про візит Віктора Януковича до Брюсселя 1 березня, що новий український Президент із Брюсселя вирушить до Москви. За його словами, це свідчить, що для Януковича «Європейський Союз залишається важливим гравцем».

Тим часом іще вчора в оточенні Януковича заявляли, що його плани на перший президентський закордонний візит іще остаточно не визначені і що обговорення його планів іще триває, а остаточно про них стане відомо вже після інавгурації.

Наприкінці минулого тижня Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв, як повідомили в Кремлі, під час телефонної розмови домовилися, що новообраний голова української держави відвідає Москву «в першій декаді березня».

Медведєв також був запрошений на завтрашню інавгурацію Януковича. Але, як повідомив сьогодні вдень міністр закордонних справ України Петро Порошенко, в міністерстві ще не отримали від російської сторони підтвердження про присутність президента Росії на інавгурації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG