Доступність посилання

ТОП новини

Україна не має наміру вступати в митний союз Росії, Білорусі та Казахстану – Акімова


Перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова заявила, що Україна в найближчій перспективі не має наміру вступати в митний союз Росії, Білорусі та Казахстану

«Оскільки митний союз прямо суперечить і буде дуже сильне ускладнювати членство України у СОТ, то на сьогодні, та й на завтра і на післязавтра це питання стояти не може», – сказала вона в ефірі телеканалу «Інтер» у п'ятницю.

Водночас Ірина Акімова зазначила, що Україна вибудовуватиме свою митну політику таким чином, щоб сприяти в міру можливості вступу інших країн СНД – не членів СОТ до митного союзу Росії, Казахстану та Білорусі.

Крім того, перший заступник голови адміністрації зазначила, що розмову про нібито згоду Віктора Януковича на вступ України до «митного союзу трьох» завела Прем'єр міністр Юлія Тимошенко.

За словами Ірини Акімової, Президент Віктор Федорович «у своїй інавгураційній промові і під час передвиборної компанії чітко та ясно показав, що будь-які нові кроки в міжнародній співпраці з будь-якими країнами можуть будуватися тільки за умови непорушення вже укладених договорів».
XS
SM
MD
LG