Доступність посилання

ТОП новини

Пікетувальники протестували проти бездіяльності влади Києва щодо книгарні «Сяйво»


Близько 50 осіб сьогодні в Києві провели пікет на підтримку прав трудового колективу книгарні «Сяйво» та протесту щодо бездіяльності Київради в конфлікті щодо будівлі крамниці.

За повідомленням агентства «Інтерфакс-Україна», біля будівлі магазину на вулиці Васильковській зібралися люди переважно середнього віку, крім того, в пікеті брали участь співробітники крамниці. У руках пікетувальники тримали прапори із символікою БЮТ, а також національні прапори.

«Те, що сьогодні відбувається (захоплення книгарні «Сяйво» – ред.), це абсолютно поза правовим полем. Наша політична сила (БЮТ – ред.) висловлює категоричний протест проти цих діянь. Ми сьогодні висловлюємо підтримку трудовому колективу і вимагатимемо від Київської влади припинити ці безчинства», – сказав народний депутат від фракції БЮТ Анатолія Семинога.

Він також зазначив, що рішенням сесії Шевченківської райради було скасовано попереднє рішення про приватизацію книгарні «Сяйво».

Обидві сторони, що конфліктують з приводу оренди приміщення книгарні «Сяйво» в Києві, наполягають на своїй правоті. Директор книгарні «Сяйво», директор компанії «Українська книга» Ростислав Корнієнко наголошує, що за рішенням господарського суду Києва підтверджується його право перебувати в магазині та обіймати посаду директора книгарні. Корнієнко наголосив, що він не власник цього приміщення, а орендар, власником, згідно з рішенням суду, є ТОВ «Абріль Студіо».

Опонент Ростислава Корнієнка, адвокат ТОВ «Сяйво» Олег Король заявляє, що ТОВ наполягатиме на тому, аби правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом розбою у зв'язку з конфліктом навколо книгарні.

Народний депутат (фракція НУНС) Кирило Куликов, який був присутній під час конфлікту минулої п'ятниці біля книгарні, наголосив, що людей, які працювали в цьому магазині, «просто викинули на вулицю». За твердженням депутата, «Сяйво» штурмували під керівництвом голови фракції Блоку Черновецького в Київраді Дениса Комарницького».

У свою чергу столична міліція просить народних депутатів вирішувати майново-правові спори виключно в судовому порядку.
XS
SM
MD
LG