Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль припинив протест палестинців на священній горі в Єрусалимі


Поліція Ізраїлю повідомила, що ввійшла в неділю на територію святині в Єрусалимі, щоб розігнати учасників акції протесту палестинців.

Як сказав речник поліції Мікі Розенфельд, близько 20 чи 30 людей у масках, які кидали камінням у туристів, розігнали, не завдавши нікому травм і нікого не затримуючи.

Ідеться про місце, відоме юдеям як Храмова гора, на якій у давні часи стояв юдейський Храм. Після його остаточного руйнування римлянами, а потім завоювання цих місць арабами в 7-му столітті пагорб став святинею й для мусульман, які знають його як Шляхетну святиню. Там розташована третя найбільша святиня ісламу, мечеть Аль-Акса, і відомий своєю великою позолоченою банею храм Купола скелі, як вважають, найстаріша ісламська споруда у світі.

Останніми днями напруженість між Ізраїлем і палестинцями посилилася після того, як ізраїльський уряд вніс до переліку об’єктів національної спадщини дві святині на Західному березі Йордану, що його палестинці вважають за частину території своєї майбутньої держави.
XS
SM
MD
LG