Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан пояснить нові обмеження на висвітлення нападів


Речник президента Афганістану Хаміда Карзая Вагід Омер заявив у вівторок, що обмеження на зйомки нападів повстанців і висвітлення в новинах подробиць цих нападів будуть пояснені найближчим часом.

За його словами, конкретні вказівки щодо цього ще не розробили, але вони не будуть означати запровадження «цензури».

Речник повторив, що метою обмеження є не дати повстанцям можливості використовувати прямі трансляції з місця нападів як джерело тактичної інформації, а також зменшити небезпеку для самих журналістів у місці бойових дій.

У понеділок Національне управління безпеки, афганська розвідка і спецслужба, викликало журналістів на зустріч і пригрозило арештом кожному, хто зніматиме напади в їхньому розвитку.

Керівник Асоціації афганських журналістів Рагімулла Самандар у відповідь заявив Радіо Свобода з Кабула, що журналісти країни виступають проти цього заходу, який вони вважають за «пряму цензуру».

Занепокоєння з приводу такого рішення афганської влади висловив і посланець Сполучених Штатів у регіоні Річард Голбрук. Він заявив, що влада США порушить питання про ці обмеження перед урядом Афганістану.

Останнім часом противладний ісламістський рух «Талібан» влаштував в Афганістані низку гучних нападів. Зокрема, наприкінці минулого тижня таліби напали на кілька готелів і провели бій із поліцією в центрі столиці Кабула; в цьому нападі загинули 16 осіб.
XS
SM
MD
LG