Доступність посилання

ТОП новини

Ситуацію в Калуші вивчає місія ООН і ЄС


Експерти Євросоюзу та ООН, що прибули на Івано-Франківщину, не прогнозують простого рішення щодо ситуації в прикарпатському місті Калуші, «оскільки екологічна ситуація тут надзвичайно комплексна і складна».

Від сьогоднішнього дня і до 8 березня на Прикарпатті працюватимуть фахівці місії, серед яких є екологи, геологи, гідрогеологи, спеціалісти із зниження ризиків виникнення надзвичайних ситуацій. Працюватимуть вони спільно з прикарпатськими фахівцями і науковцями, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як заявив керівник місії Євросоюзу і ООН Рене Наєнхайс під час зустрічі в Івано-Франківській обласній держадміністрації, експерти міжнародних організацій зосередяться на невідкладних, найбільш термінових проблемах, заклавши основи для подальшої співпраці з вирішення проблем.

За словами Рене Наєнхайса, «готові зняти краватки, одягнути робочий одян і поїхати на місце».

У Калуші представники місії побувають на хвостосховищі, Домбровському кар’єрі, візьмуть зразки відходів з токсичного полігону, відвідають місця можливих шахтних провалів.

За словами голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Миколи Палійчука, «ситуація у Калуші є проблемою номер один для області і важливою для України».

Уже сам факт, що на Прикарпаття приїхали представники ЄС, ООН, ПРООН, свідчить про усвідомлення серйозності цієї проблеми, наголосив Палійчук.

Наступного тижня висновки міжнародної місії про ситуацію в Калуші будуть доведені до відома Президента України та Кабінету Міністрів.
XS
SM
MD
LG