Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: першочергове завдання уряду й НБУ – вiдновити спiвпрацю з МВФ


Президент України Віктор Янукович доручив міністрові закордонних справ Костянтинові Грищенку разом із прем’єр-міністром Миколою Азаровим і Національним банком вжити заходів для забезпечення співпраці України з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком.

«Треба негайно зайнятися цим питанням, щоб ми відчували, коли, скільки і на яких умовах ми можемо отримати допомогу», – сказав глава держави в п’ятницю пiд час зустрiчi з урядом.

За словами Януковича, він готовий бути партнером Кабiнету Мiнiстрiв та НБУ в цiй роботi.

Крім того, Президент наголосив на необхідності поліпшити інвестиційний клімат у державі і прискорити темпи підготовки України до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Раніше Міністерство фінансів України повідомляло, що прибуття до Києва технічної місії МВФ очікується 7 квітня. Місія працюватиме над підготовкою нового меморандуму між Україною і Фондом.

Міжнародний валютний фонд у листопаді 2008 року вирішив надати Україні кредит на суму близько 16,4 мільярда доларів. Із початку 2008 року Україна отримала вже три транші цієї позики на загальну суму 12 мільярдів доларів.

Четвертий транш Україна розраховувала отримати у листопаді 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія МВФ завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, при цьому будь-якої позитивної заяви представників фонду про завершення перегляду зроблено не було.

14 січня 2010 голова МВФ Домінік Стросс-Кан висловив упевненість, що співпраця фонду з Києвом в рамках програми stand-by відновиться після завершення президентських виборів в Україні.
XS
SM
MD
LG