Доступність посилання

ТОП новини

Американській місіонерці на Гаїті висунули нове звинувачення


Останній із 10 американських місіонерів-баптистів, яка залишається під вартою в Гаїті за підозрою в викраденні дітей, висунули в п’ятницю ще одне звинувачення.

Як оголосив суддя Бернар Сен-Віль, голову місії Лору Сілсбі звинувачено також у зв’язку зі ще однією щойно викритою спробою вивезти гаїтянських дітей до сусідньої Домініканської Республіки після руйнівного землетрусу на Гаїті 12 грудня.

За його словами, ця спроба сталася 26 січня.

Сілсбі вже звинувачують у викраденні і злочинній змові через спробу її місії вивезти автобусом 33 дітей із Гаїті до Домініканської Республіки 29 грудня, коли їх усіх і затримали.

Суддя оголосив, що нове звинувачення в «організації нерегулярного сполучення» висунене за старим законом 1980 року ще з часів диктатора Дювальє, який обмежував виїзд із Гаїті.

Сен-Віль має до початку травня вирішити, чи звільняти Сілсбі, чи притягти до суду.

Члени американської баптистської місії спершу заявляли, що везуть дітей-сиріт, потерпілих від землетрусу на Гаїті, до створеного ними сиротинця в Домініканській Республіці. По тому з’ясувалося, що жоден із дітей, яких везли без належних документів, не був сиротою.

Інших членів місії суддя раніше звільнив, задовольнившись заявами батьків, що ті самі віддали місіонерам своїх дітей, сподіваючись, що їм там буде краще жити, ніж у Гаїті, що є однією з найбідніших країн світу.

Захисники місіонерів заявляють, що ті не зрозуміли змісту нових, значно суворіших норм про усиновлення дітей, що їх запровадили після землетрусу, якраз щоб відвернути випадки масового вивезення гаїтянських дітей за кордон.
XS
SM
MD
LG