Доступність посилання

ТОП новини

Президент підписав закон про підтримку національних фільмів


Віктор Янукович підписав у вівторок закон про зміни до закону «Про кінематографію», спрямовані на підтримку виробництва національних фільмів.

Як мовиться в оприлюдненому повідомленні з цього приводу на сайті Президента, рішення голови держави підписати цей закон було відразу ж у вівторок «з вдячністю сприйнято усією творчою елітою».

Ці зміни, що їх Верховна Рада ухвалила 16 лютого, зокрема, уточнюють, що національний фільм – це не просто «створений суб’єктами кінематографії України фільм, виробництво якого здійснено в Україні та авторське право чи право власності на який повністю або частково належить суб’єктам кінематографії України» (дотеперішнє формулювання), а до того також такий, «основна (базова) версія мовної частини звукового ряду якого створена українською мовою».

Змінений закон, серед іншого, передбачає, що Кабінет Міністрів має створити спеціальний рахунок фінансової підтримки національної кінематографії, для управління коштами якого створять спеціальну Раду з представників держави і Національної спілки кінематографістів України.

Новий закон, який одночасно вносить зміни й до кількох інших законів, крім того, на термін із 1 січня 2011-го до 1 січня 2016 року звільняє виробників національних фільмів від плати за землю й запроваджує для них податкові пільги.

До того ж від сплати податку на додану вартість на цей термін звільняються операції, що стосуються виробництва чи демонстрування національних фільмів, а також демонстрування іноземних фільмів, дубльованих державною мовою.
XS
SM
MD
LG