Доступність посилання

ТОП новини

Автошляхи чи напрямки?


Антон Шульга Київ – Дорожнє покриття більшості автошляхів України після зими більше схоже на поле бою після бомбардування. Представники влади говорять про готовність до ремонту, але нарікають на брак фінансування, водії взагалі не вірять, що дороги буде відремонтовано.

Виїжджаючи на дорогу, водії піддають ризику насамперед свої гаманці – ремонт після звичайної поїздки може коштувати набагато більше за заощаджений час. Якщо раніше відчувалася різниця між дорожнім покриттям у столиці і регіонах, то зараз її нівельовано.

Сільські столичні дороги

«У деяких селах дороги зараз кращі, ніж у Києві. Це не дорога, це чорт зна що», – говорить головний редактор автоспортивного інтернет-видання Proformula Володимир Клапан, якому через специфіку роботи доводиться часто бувати за межами столиці.

На думку звичайного київського таксиста, такими автошляхами їздити просто небезпечно: «Жахливий стан доріг. Люди намагаються об’їхати ці ями, і через таке дорожнє покриття трапляються аварії. Якби у нас хоча б півтори тисячі людей не заплатили транспортний збір, то я гадаю, що наш уряд або наша адміністрація міська про це замислилися б».

Ремонт: «ямковий» замість капітального

Представники столичної влади говорять про технічну готовність до ремонту, та вже за традицією нарікають на брак фінансування. Саме з цієї причини ремонт гальмується, вважає депутат Київради, співголова фракції блоку Леоніда Черновецького Алла Шлапак. За її словами, на засіданні уряду було дано доручення протягом трьох тижнів вирішити всі питання.

«Якщо уряд, крім доручень, буде давати ще й фінансування, - говорить Алла Шлапак, - то місто в найкоротші терміни впорається і приведе дороги в належний стан. «Київавтодор» абсолютно готовий до кінця квітня відремонтувати великі вулиці і магістралі».

Президент Київського міського автомотоклубу Сергій Малик не вірить у можливість швидкого відновлення автошляхів. Сніжну і холодну зиму він вважає не головною причиною аварійного стану доріг: «Насправді це дуже халатне ставлення відповідних служб. В бюджеті, наскільки я знаю, на потужну реконструкцію коштів немає».

Колишній керівник «Укравтодору» Вадим Гуржос в інтерв’ю Радіо Свобода заявляв про те, що до 1 травня ремонт буде завершено на автошляхах загальнодержавного значення, а до 1 червня – на місцевих дорогах. Та йдеться лише про так званий «ямковий ремонт», на капітальну реконструкцію доведеться чекати довго.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG