Доступність посилання

ТОП новини

Бакая зробили невинним


Печерський районний суд Києва закрив усі кримінальні справи, які були порушені Генеральною прокуратурою України і прокуратурою столиці стосовно екс-керівника Державного управління справами Адміністрації Президента Леоніда Кучми Ігоря Бакая.

Як повідомив прокурор Києва Юрій Ударцов, «таке рішення було ухвалене судом, і зараз ми визначаємося, подавати апеляцію чи ні – там декілька справ».

Водночас у прес-службі Генпрокуратури заявили, що наразі не отримали рішення суду. «Коли отримаємо, вивчимо, тоді ухвалимо рішення. Поки не знаємо, чим воно судом мотивоване», – сказали в ГПУ.

Бакай очолював Держуправління справами з жовтня 2003 по грудень 2004 року. Після приходу Президента Ющенка його звинуватили у зловживанні службовим становищем. Далі з’ясувалося, що він має російське громадянство. Міністерство внутрішніх справ оголосило його у міжнародний розшук.

У 2006 році Печерський суд Києва виніс постанову про припинення розслідування. А у 2007 році Апеляційний суд припинив міжнародний розшук екс-керівника ДУСі. Однак наприкінці 2008 року Верховний Суд реанімував кримінальні справи проти соратника Президента Кучми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG