Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: на Росії і Європі «світ клином не зійшовся»


Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав уряд шукати нові ринки – не в Росії і не в Європі. Один із напрямків – Латинська Америка.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з Мінська, на нараді за підсумками візитів білоруської делегації до Венесуели і Бразилії президент Лукашенко багато говорив про відносини з Росією. Він заявив, що Білорусь терпляче вибудовувала зв’язки зі своїм головним партнером. Але, за словами Лукашенка, останнім часом не все виходить, – «ми підписали з урядом Росії серйозні документи, досягли масштабних домовленостей. Однак при цьому ніяк не можемо домогтися прозорих і справедливих умов у взаємній торгівлі».

Лукашенко також нагадав членам уряду, якої позиції дотримувалась Росія відносно Білорусі під час економічної кризи, – «спочатку закрили поставки цукру, потім – молока; поставили в нерівні умови, ввівши додаткові бар’єри в торгівлі білоруською технікою».

«Тому сьогодні, як ніколи, Білорусь змушена активно працювати навіть у найвіддаленіших куточках світу, де можна розраховувати на передбачувані та чесні умови торговельно-економічних зв’язків, де нас розуміють і сприймають», – резюмував Лукашенко. І додав, що на Росії і Європі «світ клином не зійшовся».

Як приклад відносин «нового рівня» Лукашенко навів Венесуелу, товарообіг з якою за кілька років «з копійчаних цифр вийшов на багатомільйонні показники».
XS
SM
MD
LG