Доступність посилання

ТОП новини

Держгірпромнагляд перевірить безпеку атракціонів


Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці й гірського нагляду має намір до червня перевірити безпеку атракціонів. Про це повідомив заступник голови Держгірпромнагляду Степан Дунас.

«Ці перевірки ми плануємо провести у квітні-травні. (Для цього) буде створено спеціальні групи», – сказав він.

За даними представника Держгірпромнагляду, в населених пунктах України експлуатується близько 1,3 тисячі стаціонарних і пересувних атракціонів – найбільше їх у Києві, Криму, Дніпропетровській та Донецькій областях.

За період з 2005 по 2010 рік – з часу, коли Держгірпромнагляд почав перевірки – під час роботи атракціонів сталося дев’ять нещасних випадків, внаслідок яких загинули дев’ять відвідувачів і постраждали 24, повідомив заступник голови Комітету.

Разом із тим Дунас заявив, що, згідно з постановою Кабінету Міністрів від 21 травня 2009 року, Держгірпромнагляду було заборонено проводити всі планові й позапланові перевірки суб’єктів господарювання до 31 грудня 2010 року. Тому Комітет звернувся до Кабміну з проханням доручити йому провести планову перевірку атракціонів, що уряд і зробив.

У разі виявлення будь-яких невідповідностей на обладнанні, що перевірятимуть, зауважив чиновник, на власника накладуть штрафні санкції, а їх розмір залежить від ступеня порушень.

Минулого року в результаті перевірки теруправління Держгірпромнагляду виявило 49 порушень у роботі атракціонів. У зв’язку з цим Комітет притягнув до адміністративної відповідальності чотирьох посадових осіб.
XS
SM
MD
LG