Доступність посилання

ТОП новини

Лавров їде до України кінцем тижня на третю зустріч із Грищенком за два місяці


Міністр закордонних справ Росії має відвідати Київ у п’ятницю й суботу, 9–10 квітня для участі в третьому засіданні Підкомітету з міжнародної співпраці Російсько-української міждержавної комісії, повідомив сьогодні в Москві речник МЗС Росії.

Як сказав Сергій Нестеренко, ця майбутня зустріч міністрів Сергія Лаврова і Костянтина Грищенка, вже третя за останні два місяці, свідчить про «активний політичний діалог» між Росією і Україною.

За його словами, російська сторона готова до «активного і конструктивного діалогу» з українською й до «пошуку на ґрунті взаємної вигоди рішень із усіх питань, які ще лишаються не вирішені».

Серед таких питань, які розглядатимуться в перебігу наступних контактів, речник назвав засідання підкомісії з Чорноморського флоту, яка розгляне забезпечення діяльності російського флоту на території України, підкомітету з питань гуманітарної співпраці, де йтиметься про проблематику забезпечення соціальних, культурних і освітніх потреб росіян та українців, які живуть у двох країнах, чи підкомітету з питань безпеки, який займеться питаннями російсько-української військово-технічної співпраці і взаємодії між збройними силами двох країн.
XS
SM
MD
LG