Доступність посилання

ТОП новини

Ліквідація структур євроатлантичної інтеграції «не політична» – Адміністрація


Рішення Президента ліквідувати Міжвідомчу комісію з питань підготовки України до вступу в НАТО та Національний центр із питань євроатлантичної інтеграції України були обумовлені низкою причин, які не мають жодного політичного забарвлення, заявив заступник голови Адміністрації Президента Андрій Гончарук.

За його словами, це рішення викликане потребою значного скорочення бюджетних видатків на утримання консультативно-дорадчих органів при Президентові України, до якого Віктора Януковича спонукали негативні наслідки світової фінансово-економічної кризи.

Крім того, діяльність цих ліквідованих дорадчих органів, що спрямовувалася на забезпечення інтеграції України до НАТО, за словами Гончарука, «не забезпечувала практичний результат для проведення вкрай потрібних внутрішніх реформ, здатних у перспективі вивести Україну у двадцятку найрозвиненіших країн світу».

При цьому заступник голови Адміністрації Президента заявив, що не має жодних сумнівів: голова держави й надалі зберігатиме співпрацю між Україною і НАТО «на рівні та у форматах, визначених протягом останніх років».

«Іншими словами, ліквідація Міжвідомчої комісії з питань підготовки України до вступу в НАТО та Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції України не означає припинення співпраці з Північноатлантичним альянсом… Формат співпраці України з НАТО у рамках Річних національних програм зберігатиметься й надалі», – додав Андрій Гончарук.

Водночас інший заступник голови Адміністрації Президента Олег Рафальський прокоментував ліквідацію структур євроатлантичної інтеграції та ще низки консультативно-дорадчих органів інакше. «Ліквідовані структури втратили свою актуальність і не відповідали політиці, від самого початку проголошеній Віктором Януковичем», – заявив він.
XS
SM
MD
LG