Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко прибула до Генпрокуратури для надання свідчень


Екс-прем’єр України Юлiя Тимошенко прибула до Генпрокуратури для надання пояснень стосовно своїх заяв про тиск на суддiв Конституцiйного Суду для визнання легiтимностi коалiцiї.

Лідер БЮТ повiдомила, що її супроводжує та представлятиме її iнтереси народний депутат БЮТ Вiктор Швець, який кiлька рокiв тому був її адвокатом. Крім того, за словами Тимошенко, як доказ на підтвердження своїх заяв вона готова надати працівникам прокуратури лист-звернення на її ім’я, в якому вказані факти, які вона озвучила кілька днів тому.

Тимошенко отримала повістку до Генеральної прокуратури за розповсюдження нею інформації щодо ходу розгляду справи у Конституційному Суді про формування коаліції.

Зокрема, 29 березня лідер БЮТ звинуватила Президента України Віктора Януковича та Партію регіонів у тиску на Конституційний Суд з вимогою ухвалення рішення, що засвідчує конституційність утворення нової коаліції.

За словами Тимошенко, представники Партії регіонів по одному викликають членів Конституційного Суду і вимагають або ухвалити рішення про те, що коаліція і уряд є легітимними, або обрати декілька інших варіантів. Перший варіант – написати заяву про звільнення за власним бажанням, при цьому суддям гарантується непогане пенсійне забезпечення та посада, але нижчого рівня. Другий варіант – отримати мільйон доларів за ухвалення рішення про конституційність створення коаліції.

У КСУ такі заяви назвали тиском на суддів.
XS
SM
MD
LG