Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині за катування людей міліціонери отримали 9 і 8 років тюрми


На Дніпропетровщині за катування людей засудили трьох міліціонерів. Про це сьогодні повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

За даними з прокуратури, інцидент трапився ще 2008 року. Замість того, щоб провести якісну та кваліфіковану дослідчу перевірку крадіжок великої рогатої худоби в регіоні, оперуповноважені П’ятихатського райвідділу та їхні колеги з Кіровоградської області «вибивали» зізнання із затриманих просто на вулиці трьох чоловіків.

Затриманих били, катували і залякували у відділку. Після такої «дослідчої перевірки» один з чоловіків зазнав тяжких тілесних ушкоджень, які становили небезпеку для життя, заявили в прокуратурі.

Слідчий відділ прокуратури області порушив та розслідував кримінальну справу проти правоохоронців, що скоїли злочини, передбачені статтею 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), статтею 127 (катування) та статтею 365 (перевищення влади) Кримінального кодексу.

Міліціонери не визнали себе винними, однак наразі їхня провина доведена у в суді. Вироком П’ятихатського районного суду одного з оперуповноважених засудили до 9 років позбавлення волі, а інших трьох – до восьми.
XS
SM
MD
LG