Доступність посилання

ТОП новини

У Росії не бачать технічних проблем із літаком загиблого президента Польщі


За попередніми даними, аварія польського урядового літака поблизу Смоленська в Росії не пов’язана з технічними проблемами на його борту, заявив у неділю голова Слідчого комітету при Прокуратурі Росії Олександр Бастрикін.

За його словами, такі перші дані розшифровок записів переговорів екіпажу з наземними службами.

Ці записи свідчать, що пілота попередили, що густий туман створює складні умови, але той усе одно пішов на посадку, додав Бастрикін.

Водночас урядовець наголосив, що записи з бортових реєстраторів голосу і параметрів польоту ще будуть детально вивчатися в Москві.

Раніше Слідчий комітет заявляв, що тісно співпрацює з польськими колегами для розслідування причин трагедії.

Тіла загиблих тим часом доставили з місця катастрофи до Москви, де проводять експертизи і процедури впізнання. Родичам загиблих, які прибувають для цього, допомагають психологи.

Президент Польщі Лех Качинський і ще 96 осіб – представники державного керівництва, військового командування, релігійних і громадських кіл – загинули в суботу вранці, коли літак із ними заходив на посадку в густому тумані на військовому летовищі в російському Смоленську. Польська делегація мала взяти участь у вшануванні пам’яті поляків, знищених радянською владою на початку Другої світової війни, в Катині поблизу Смоленська.
XS
SM
MD
LG