Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Ізраїлю застерігає про загрозу від Ірану на День пам’яті Голокосту


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звинуватив світову спільноту в тому, що вона не виявляє достатнього занепокоєння через загрозу, яку становить Іран.

«Світ робить свої справи, ніби нічого й не діється, а тим часом (Іран) нарощує свої зусилля, щоб озброїтися ядерною зброєю, і погрожує стерти Ізраїль із мапи світу», – заявив він у неділю ввечері.

Ізраїль поділяє підозри Заходу, що ядерна програма Ірану під виглядом мирної є прикриттям для створення ядерної зброї. Крім того, Ізраїль непокоїться через численні заяви президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада, що Ізраїль «приречений бути стертий із мапи світу».

Нетаньягу виступив зі своєю заявою на початок відзначення ізраїльського Дня пам’яті Катастрофи і героїзму на згадку про загибель близько 6 мільйонів євреїв унаслідок кампанії винищення, яку вела нацистська Німеччина й її союзники в роки Другої світової війни.

Цей день визначається за традиційним юдейським календарем і цього року припав на день, що відповідає понеділкові, 12 квітня. Цей день, як і будь-який інший за юдейським ліком часу, вже почався з заходом сонця попереднього дня, в неділю ввечері.
XS
SM
MD
LG