Доступність посилання

ТОП новини

«Міжнародна амністія» вимагає від України поліпшити ситуацію з правами людини


Сьогодні у Києві правозахисна організація «Міжнародна амністія» оприлюднила звернення до Президента Віктора Януковича, керівників правоохоронних органів і прокуратури з вимогою посилити контроль за порушенням прав людини, привівши законодавство у відповідність до стандартів, визначених правовими актами ООН та Європейського парламенту.

Як повідомила генеральний директор організації Нікола Дакворз, таке звернення ухвалили після моніторингу, проведеного в Україні.

«Ми занепокоєні тривалим порушенням прав людини: застосуванням тортур та інших форм жорстокого поводження у міліції, незаконним затриманням та ув’язненням українців. Ми також вважаємо, що влада має зробити усе необхідне для боротьби з ксенофобією та расовою дискримінацією, порушенням прав мігрантів та біженців», – сказала Нікола Дакворз.

Дослідниця «Міжнародної амністії» по Україні Геза Макгіл заявила, що «заяви на підтримку прав людини мають бути підтверджені вчинками – неупередженими розслідуваннями усіх заяв щодо порушень цих прав, та притягненням винних до відповідальності і належним покаранням». «Допоки в правоохоронних органах царює безкарність, доки немає належного контролю за діями правоохоронців з моменту затримання людини, допитів затриманого – ні про який прогрес у царині захисту прав людини не йдеться», – сказала експерт.

«Міжнародна амністія» – неурядова організація з підтримки прав людини, яка об’єднує понад два мільйона активістів – правозахисників, політиків, громадських діячів та представників суспільства – у понад 150 країнах світу.
XS
SM
MD
LG