Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині вшанували пам’ять жертв Катині


У місті Старобільськ Луганської області сьогодні відбувся захід, присвячений 70-ій річниці Катинської трагедії. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У 1939-1940 роках на території старобільського монастиря знаходився табір, в якому утримували 4 тисячі польських військовополонених. У 1940 році майже всі вони були розстріляні поблизу Харкова.

Зараз у Старобільську знаходиться меморіал, де поховані 48 польських військових. Перебуваючи у таборі, вони померли від ран та хвороб.

Сьогодні військовий меморіал відвідали представники польської діаспори та генеральний консул Польщі у Харкові Гжегож Серочинський. Католицький священик провів поминальне богослужіння.

Гжегож Серочинський сказав, що Україна робить чимало для збереження пам’яті про Катинь. За його словами, українські власті допомагають доглядати за польськими похованнями. «Україна зараз дуже зацікавлена у вивчені нашої спільної історії. Найголовніше, щоб ми не забували про цю трагедію», – зазначив Гжегож Сорочинський.

Генеральний консул нагадав, що у 1940 році працівники НКВС розстріляли понад 21 тисячу польських військовополонених. Місця поховань п’яти тисяч поляків досі лишаються невідомими.
XS
SM
MD
LG