Доступність посилання

ТОП новини

У п’яти школах Дніпродзержинська виявили підвищений рівень радіації


У п’яти школах Дніпродзержинська виявили підвищений рівень радіації через витоки радону і торону. Допустимі норми перевищені у 1,5-3 рази, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За висновками медиків, такі показники не є серйозною загрозою для здоров’я учнів та вчителів, але заходи для локалізації витоків вже застосовують.

За інформацією міської СЕС, загалом на радіацію перевірили 34 школи міста. Обстеження інших закладів соціальної сфери ще тривають.
Кінцеві висновки обстежень будуть відомі у травні, після чого, за словами міського голови Ярослава Корчевського, під час літніх канікул у закладах застосують повний комплекс знезаражувальних заходів.

«Місто закуповуватиме додаткове обладнання для досліджень і локалізації джерел будь-якого забруднення», – сказав Ярослав Корчевський.

Забруднення радоном і тороном, кажуть фахівці, має природні причини (випромінювання з розломів та гранітних пластів, на яких розташоване місто), але Дніпродзержинськ також потерпає від техногенної перевантаженості та накопичення радіоактивних відходів.

У Дніпродзержинську представлений майже весь спектр екологічних проблем сьогодення: радіаційне забруднення, шкідливі викиди підприємств в атмосферу та воду, підтоплення. Обсяг промислових викидів на квадратний кілометр території міста складає понад 900 тонн на рік – це найбільше навантаження серед міст України.
XS
SM
MD
LG