Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор США закликає відмовити у візах російським чиновникам


Американський сенатор Бенджамін Кардін, який очолює Гельсінську комісію конгресу США, запропонував ввести заборону на отримання американської візи відносно 60 провідних російських чиновників, які, на його думку, несуть відповідальність за загибель у слідчому ізоляторі юриста компанії «Hermitage Capital Management» Сергія Магнітського.

Лист із відповідною пропозицією сенатор надіслав держсекретареві США Гілларі Клинтон.

Сенатор закликає також негайно скасувати вже раніше видані візи низці російських чиновників та іншим, причетним до корупції в цій країні, особам, і «тим, хто відповідальний за тортури і смерть минулого року у в’язниці російського юриста-борця з корупцією Сергія Магнітського», – мовиться у листі.

«Візові санкції стануть важливим сигналом для корумпованих чиновників у Росії та в усьому світі, що свідчить про те, що США налаштовані серйозно боротися зі зарубіжною корупцією і тією шкодою, якої вона завдає. Це послужить справі захисту американських компаній, що працюють в Росії, від ризику, що вони стануть здобиччю подібних схем і в майбутньому », – вважає сенатор.

Список, складений сенатором Бенджаміном Кардіном, містить 60 прізвищ.
XS
SM
MD
LG