Доступність посилання

ТОП новини

Парламент ратифікував угоду щодо ЧФ Росії


Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні ухвалила угоду про продовження перебування на території України Чорноморського флоту Росії. За дане рішення проголосували 236 народних депутатів.

Перед ухваленням рішення депутати від опозиції закидували яйцями спікера Володимира Литвина, у залі кидали димові шашки, відбувалися бійки між депутатами.

Депутати підтримали угоду щодо ЧФ, незважаючи на рекомендацію комітетів із закордонних справ та євроінтеграції, які рекомендували не підтримувати цього рішення. Думки в комітеті оборони щодо підтримки угоди розділилися сім на сім.

Біля Верховної Ради України, де зібралися противники і прихильники угоди щодо ЧФ, сталася сутичка між мітингувальниками з боку опозиції та представниками правоохоронних органів.

Перед парламентом міліцейський кордон в складі близько 200 правоохоронців стримує натовп, який намагався прорватися по вулиці Грушевського до будівлі парламенту.

Крім того, двоє міліціонерів схопили одного з мітингувальників і хотіли його затримати. Але під час того, як його намагалися провести через натовп людей на сходах Маріїнського парку, мітингувальники почали відбивати його від правоохоронців. Після невеличкої сутички затриманого мітингувальника міліціонери відпустили.

Зараз навколо парламенту, в Маріїнському парку, на вулиці Грушевського та прилеглих вулицях перебувають кілька тисяч прихильників опозиції.
XS
SM
MD
LG