Доступність посилання

ТОП новини

Більшість у Верховній Раді ухвалила «харківські угоди»


Бійка між представниками опозиції і представниками фракції Партії регіонів
Бійка між представниками опозиції і представниками фракції Партії регіонів

236 народних депутатів від парламентської більшості проголосували за ратифікацію закону «Про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України». У Верховній Раді у вівторок на пленарнму засіданні зареєструвалися 211 народних депутатів.

Угода передбачає продовження перебування російського Чорноморського флоту на українській військовій базі в Севастополі до 2042 року.

21 квітня президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв домовилися про продовження терміну оренди на 25 років в обмін на 30-відсоткову знижку в ціні російського газу для України протягом десяти років.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин під прикриттям парасольок оголошує про ратифікацію «харківської угоди»


Опозиція називає цю угоду зрадою національних інтересів і докладає зусиль, щоб не допустити ратифікації договору.

Напередодні два комітети Верховної Ради – Комітет з питань європейської інтеграції та Комітет із закордонних справ –рекомендували парламенту відхилити договір як такий, що суперечить Конституції України та законам України.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин розпочав пленарне засідання під прикриттям парасольок, які тримали його охоронці. Спікера закидали яйцями. У сесійній залі стояла димова завіса. У Верховній Раді на пленарному засіданні зареєструвалися 211 народних депутатів.

У секторі, де сиділи депутати від НУ-НС зав’язалася бійка між представниками опозиції і представниками фракції Партії регіонів. Депутати-регіонали здирали прапори з місць членів НУ-НС та БЮТ.

Події у Верховній Раді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00


У центрі Києва – сутички між мітингувальниками і «Беркутом»


Біля приміщення Верховної Ради на розі вулиць Грушевського та Липської в Києві сталися сутички між прихильниками опозиції та підрозділом «Беркут».

Мітингувальники намагалися прорвати кордон правоохоронців.

Протест під стінами Верховної Ради
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00


Прихильники опозиції скандують «ганьба!». Вони тримають партійні прапори «Нашої України», ВО «Свобода» та БЮТ.

За даними міліції, у масових акціях від опозиції беруть участь від 4 до 6 тисяч осіб, від Партії регіонів – близько 5 тисяч. Водночас, як повідомляють очевидці, в опозиційних мітингах брали участь до 15 тисяч людей, а прихильників чинної влади – близько тисячі.

Як заявили в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, безпосередньо біля Верховної Ради охорону громадського порядку забезпечують 1,5 тисячі працівників МВС.

Всього ж по місту сьогодні громадський порядок підтримують 2300 працівників органів внутрішніх справ, у тому числі 900 військовослужбовців Внутрішніх військ МВС України.

Противники і прихильники ратифікації угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні сьогодні близько 9:00 прийшли під стіни парламенту.
Депутати-регіонали здирали прапори з місць членів НУ-НС та БЮТ


Депутати від БЮТ і НУНС залишили сесійну залу парламенту

Депутати фракції НУНС і більша частина фракції БЮТ залишили сесійну залу Верховної Ради України.

Це сталося після того, як у вівторок без обговорень Верховна Рада ратифікувала угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України і ухвалила державний бюджет на 2010 рік.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наразі всі входи до Верховної Ради України закриті. Вийти з парламенту можна, а увійти охорона не дозволяє, посилаючись на заборону. Хто ініціював таку заборону, не повідомляють.

Засідання парламенту закрили, вечірнього не буде

Бійка зав’язалася між представниками опозиції і представниками фракції Партії регіонів
Ранкове засідання Верховної Ради України закрили. Вечірнього засідання не буде. За ухвалення такого рішення проголосували 240 народних депутатів із 243 зареєстрованих у сесійній залі.

Перед ухваленням такого рішення голова парламенту Володимир Литвин пояснив необхідність дострокового закриття пленарного засідання тим, що народним депутатам після ухвалення державного бюджету на 2010 рік необхідно їхати працювати на місцях.

Раніше сьогодні депутати проголосували за те, щоб із 28 по 30 квітня працювати не в сесійному режимі, а у виборчих округах.

Держдума ратифікувала угоду про ЧФ у Криму

Державна Дума Росії ратифікувала російсько-українську угоду, що передбачає перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі до 2042 року.

Таке рішення російські депутати ухвалили 410 голосами на додатковому засіданні у вівторок.

Документ підписали президенти Росії та України Дмитром Медведєв і Віктор Янукович 21 квітня в Харкові. Угода передбачає продовження термінів перебування ЧФ у Севастополі на 25 років, починаючи з 2017 року, з можливою пролонгацією ще на 5 років.

Опозиція закликає українців зібратися під парламентом 11 травня

Лідер опозиції Юлія Тимошенко закликає громадян прийти 11 травня до парламенту, щоб змусити владу денонсувати угоду про продовження базування в Україні російського флоту, а також з вимогою оголосити дострокові парламентські вибори. Про це Тимошенко заявила сьогодні на мітингу біля Верховної Ради.

«Із сьогоднішнього дня вони закрили Верховну Раду, і вони не хочуть, щоб вона працювала аж до 11 травня, тому що чорну роботу вони вже зробили. З сьогоднішнього дня ми починаємо об’їжджати всю країну для того, щоб люди, які здатні стояти за Україну, підтримувати Україну в такий важкий момент, щоб мали можливість 11 травня, коли будуть заходити ці зрадники до Верховної Ради, зібратися і стояти, поки вони не денонсують цю угоду, або поки не будуть оголошені дострокові вибори», – сказала Тимошенко.

Крім того, за її словами, опозиція ініціює створення комітету захисту України, в якому мають об’єднатися «всі здорові політичні сили», відкинувши свої амбіції. Також, заявила Тимошенко, опозиція закликатиме громадськість створити аналогічні комітети у всіх регіонах України, містах і селах.

Тим часом, рух по вулиці Грушевського біля будівлі парламенту в Києві частково відновлений. Міліція витіснила мітингувальників з одного й іншого таборів на тротуар, і зараз по вулиці Грушевського почали рухатись автомобілі. По периметру паркану, яким огороджена будівля Верховної Ради, посилюється присутність міліції та спецзагонів. Водночас, люди, які прийшли підтримати парламентську опозицію, потроху почали розходитися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG