Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: референдум щодо перебування ЧФ не потрібен


Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що немає необхідності у проведенні референдуму про продовження перебування ЧФ Росії в Криму після рішення Верховної Ради.

За словами прем’єра, достатньо даних соціологічних опитувань, які свідчать про те, що понад 60% українців підтримують перебування ЧФ Росії в Україні.

«Йому немає альтернативи. Ратифікація – це зниження ціни на газ, а зниження ціни на газ – це бюджет, бюджет реалістичний», – заявив Азаров.

За його словами, уряд задоволений результатами голосування у парламенті. «Ми, уряд, глибоко задоволені тим фактом, що Верховна Рада більшістю голосів, а в будь-якій цивілізованій демократичній країні саме більшістю голосів визначають політику держави, і ніякі яйця, ніякі демарші, ніякі мордобої, ніякі блокади не повинні, по ідеї, перешкодити демократичній більшості ухвалювати рішення на користь більшості народу», – сказав прем’єр.

Сьогодні Верховна Рада України ратифікувала угоду про продовження перебування російського флоту в Україні до 2042 року. Таке ж рішення ухвалила і російська Державна Дума.
XS
SM
MD
LG